Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla daha azca tercih edilmesinin nedeni insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut balans kaybı üzere şeyler yaşayabilmeleridir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği karşı size haber verecektir.

Bina çışitalarında kullanılan kapılar çalışmalevi sebebiyle farklı malzemelerden üretildiği bâtınin ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu bağırsakeride sarılmış kalabilir.

Bittabi yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının kesinlikle açılması icap ettiğini bilmektedirler fakat bunu yangın anında herhangi bir uzmanlık sahaı olmayan birinin denemesi sorun yaratacaktır.

Meydanında bilirkişi ve sertifikalı mebdeçılarımızın katkıları ile her projeye normal yangın merdiveni üretimi örgülabilmektedir.

Not: Haberde adı sabık şirket isimleri ve yangın kapısı fiyatları, salık olarak alfabelmamıştır. Oluşacak maddi ve tinsel sorunlardan Tempo Online sorumlu tutulamaz.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanların en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını hızlandırmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Montaj: Yangın kapısı, harbi şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mütehassıs bir grup tarafından gerçekleştirilmelidir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; kesme skorsı 4’ü geçmeyen ve oturum yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde bel kemiği olarak yangı merdiveni bulunması gereken mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Kasa üzerindeki fitil yuvasına yönlü faik nitelikli ısıyla genleneşelendiren yangın fitili kullanılmaktadır.

Hatta, ehven yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ikazyorlar.

şayet bir kapının yangına peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak ivedili çıkış bapsı yerine çatı tabaka aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe için kucakstrüktürsı ve kullanılan Yangın Kapısı Fiyatları sac lafınlığı standarttan daha nüktedan kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın pahaı henüz buna ilgilı olarak henüz ucuz olmaktadır.

CMD Mühür; nitelikli ve ciddi yangın bapları ve yangın ekipmanları imal ederek; Yangın eminği dair uzman kadrosuyla Türkiye genelinde hizmet vermektedir.

Binalarda belirli standartlarda mahal alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları bağırsakermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 sarrafiyelığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu eş standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Report this wiki page